Campanie de colectare baterii uzate la Școala Gimnazială Traian

Reciclarea are o mare valoare la nivel ecologic. De fapt, face parte din cele trei reguli ale ecologiei, o expresie care se referă la metodele care ar trebui urmate pentru a păstra curat mediul care ne înconjoară: reciclarea, refolosirea și reducerea.

Trebuie să conștientizăm că educația ecologică face parte din educația pentru viață.

Comportamentele și obiceiurile pozitive se învață cu cât mai timpuriu, cu atât mai bine. Cu cât devenim mai repede conștienți că orice gest are impact asupra mediului, cu atât putem schimba mai mult în jurul nostru și sperăm că, prin astfel de campanii, copiii vor deveni adulți responsabili și atenți cu Terra. 

Elevii Școlii Gimnaziale „TRAIAN” Târnăveni s-au implicat din nou în campania de colectare de baterii uzate, reușind să strângă aproximativ 65 kg de baterii.

Campania de colectare baterii uzate ,,Aruncă isteț!”, o campanie derulată de către Școala Gimnazială „TRAIAN” și susținută de firma locală FOTO ROYAL, a fost răsplătită de către DECATHLON cu articole sportive.

Colectăm, reciclăm, un mediu curat noi câștigăm!

 

Conducerea Școlii Gimnaziale „Traian” Târnăveni

Festivitatea de deschidere a noului an școlar, 2022-2023

Cu pași mici, dar siguri, ne îndreptăm către anotimpul culorilor și al melancoliei. Lăsăm în urmă arșița verii și chiar dacă sufletul încă tânjește după un strop de senin, privim cu încredere către spectacolul unic al toamnei și parcă îndreptăm urechea către un clinchet magic, neauzit încă, al clopoțelului care anunță prima zi de școală… Mai e puțin …. dar așteptăm cu nerăbdare …..

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare – Beiratkozás előkészίtő osztályba 2022

Metodologia şi calendarul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare 2022

Informatii utile privind înscrierea în clasa pregătitoare 2022

Iratkozással kapcsolatos tudnivalók

Afişul în limba română

Afişul în limba maghiară

Pliant în limba maghiară

Prezentarea video a Şcolii Gimnaziale Traian

 

 

Activități de educație ecologică la Școala Gimnazială „Traian”

„Școala noastră, o oază de verdeață” e de acum și școala în ECOOLori. Și suntem tare mândri!
Ne-am unit forțele și am format o echipă – GENERAȚIA RESPONSABILĂ – descoperind împreună lucruri utile despre reciclare: Am învățat, jucându-ne!, căci ,,Munca școlară trebuie să fie mai mult decât joc și mai puțin decât muncă. Este o punte dintre joc și muncă.” (Jean Chateau)
Reciclarea trebuie să fie privită ca o responsabilitate colectivă a fiecăruia dintre noi, pentru a ne asigura un viitor durabil.
Prin activitățile derulate în cadrul acestui proiect, am urmărit conştientizarea comunității școlare cu privire la importanța protejării mediului înconjurător, dezvoltarea unei atitudini responsabile față de colectarea selectivă a deșeurilor, promovarea și implementarea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor şi managementul acestora, transformarea școlii într-o instituție de învățământ plină de culoare, mai curată, o școală COOL în percepția elevilor.
Am încercat, dar am și reușit să arătăm mai multă IUBIRE față de PLANETĂ!
Promitem că nu ne vom opri aici! Povestea noastră merge mai departe!
Imagini puteți urmări accesând următorul link.

Săptămâna legumelor şi fructelor donate la Școala Gimnazială „Traian”

În cadrul activităţilor de Strategie Națională și Acțiune Comunitară, la Şcoala Gimnazială „Traian“, din Târnăveni, județul Mureş, s-a desfășurat în săptămâna 12-17 noiembrie 2021, campania de sprijinire a copiilor/tinerilor din învăţământul de masă, denumită ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate“.
În cadrul acesteia, conducerea școlii, alături de d-na profesor învățământ primar Deteşan Mirela, coordonator local SNAC și  de voluntari, învăţătorii şi profesorii școlii, s-au mobilizat foarte repede şi eficient. Aceștia  au popularizat acțiunea campaniei, aceea  de donare de fructe și legume, celor aflati în nevoie,  în rândul elevilor şi părinţilor.
Astfel, miercuri, 16. 11.2021 s-au strâns, la nivelul școlii, cantități însemnate  de legume și fructe, care au fost donate copiilor aflați în plasament la Casa de tip familial, din Târnăveni, str. Lebedei, nr. 6, jud. Mureş.

             Elevii au participat cu mult interes și entuziasm, fiind mulțumiți că au putut oferi și ei, din puținul lor, câte ceva, acestor copii care aveau atât de multă nevoie de ajutor.

            Prin acest demers, voluntarii şcolii intenţionează să dezvolte şi să întărească abilităţile copiilor/tinerilor de a trăi, împreună cu ceilalţi, într-o societate solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea şi angajamentul.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice, părinților şi elevilor care s-au implicat în acest proiect caritabil şi au  adus un strop de fericire şi bucurie celor aflați în nevoi!

                                           Conducerea Școlii Gimnaziale „TRAIAN”  Târnăveni

                                                                            Director, prof. Bichiș Ioana

Imagini puteți vedea pe următorul link.

 

Școala noastră în ECOOLori

În perioada 30 august – 29 octombrie 2021, Școala Gimnazială „Traian” a derulat cu succes proiectul educațional “Școala noastră în ECOOLori”, realizat în parteneriat cu Asociația Tineretului Maghiar de pe valea Târnavei Mici și cu finanțare din partea Consiliului Local Târnăveni respectiv Primăria Municipiului Târnăveni.

În cadrul proiectului au fost întreprinse următoarele activități principale:

– dotarea școlii cu 22 buc. de pubele, de 120 l, respectiv 60 buc. de coșuri de gunoi cu capac, de 35 l, pentru colectarea selectivă a deșeurilor, respectând semnificația culorilor în conformitate cu procedura de colectare selectivă,

– organizarea mai multor activități de educație ecologică în rândul elevilor, sub coordonarea cadrelor didactice voluntare,

– amplasarea, în curtea școlii, a mai multor bannere, cu rol de estetizare, respectiv de transmitere a unor  mesaje de educație ecologică,

– amplasarea, în incinta școlii, a unui număr de 20 de umbrele colorate, care să atragă atenția asupra colectării selective pe bază de culori,

– instruirea elevilor, a cadrelor didactice şi a celorlalţi angajaţi privind colectarea selectivă a deşeurilor.

Prin activitățile derulate în cadrul acestui proiect am urmărit conştientizarea comunității școlare, de la Școala Gimnazială Traian Târnăveni cu privire la importanța protejării mediului înconjurător, dezvoltarea unei atitudini responsabile față de colectarea selectivă a deșeurilor, în rândul cadrelor didactice, elevilor și părinților acestora, atât în cadrul școlii, dar și acasă, promovarea și implementarea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor şi managementul acestora, transformarea școlii într-o instituție de învățământ plină de culoare, mai curată, o școală COOL în percepția elevilor.

Imagini puteți vedea pe următorul link